Завантаження
00
Architecture

AR210

LOCATION UKRAINE
YEAR: 2021
AREA: 780
A private house for a family. Located in a forest village within the city limits. For its area the house is large enough. The area is shallow and elongated along the red line. The special form of the house was born in an attempt to save the forest and to leave as much space in front of the house as much as it is possible. The house fills the upper right corner of the plot. Full-size windows of the main rooms are deployed along the diagonal of the plot, giving the maximum possible review perspective.
Single Image
Single Image
Single Image
PLANNING DECISION

At the entrance to the site, the house opens completely on its main facade which is made of glass and travertine. The entrance is marked with colonnade. At the farthest point there is a hidden from visitors cozy terrace for sunbathing. This is the best point for site inspection. You can get here either from a private exit from the master bathroom or by walking along the enfilade which is stretched along the entire front facade. The site is devoid of artificial plantings, we strive to preserve the spirit of the forest as much as possible. Enfilade is a walking path and a way to reduce the solar load on stained glass windows at the same time.

Single Image
Single Image
Single Image
MATERIA 174:

"A terrace is always a way to stay alone for some time and to be in silence, close to nature. Or gatherings point. Its orientation to the sun, location and connection with internal spaces are very important, depend on the purpose and must be taken into account during development."

Single Image
Single Image
Single Image
Single Image
Single Image
Single Image
DETAILS

Only for a private circle from the back of the house you can get to the special place - to a private terrace for converse by passing through the house or by a secret path. It's like a room without one of the walls, which is drowning in the greenery of the garden - a place where you can collect plants, cook a barbecue, gossip with friend and be sure that no one will expose you. Here it will be cozy any time of the year and in any weather.

Single Image
Single Image
Single Image
Single Image
Single Image
Single Image
Single Image
ABOUT PROJECT

To the right of the main entrance is the entrance gate to the site with one paving. This is a backyard for staff, guest parking, and the road to the garage and to the farm.

The guard house covers the way to the park zone of the forest and way to the main lawn of the house, organizing a portal to the world of nature and privacy in tandem with the house.

Due to the peculiarities of the plot and the complete absence of the adjacent territory, there is a large parking lot for guests and staff organized inside. Guard house serves as a buffer that cuts off the owner's private zone. Guests which got to the parking lot, can find a way by the large entrance marble "gills" that indicate the direction. After passing between two buildings, you will find yourself in the forest.
Single Image
Single Image
Single Image
did you like the project?

check interior